Citron- och Gurkjuice

Gör en läskande juice med gurka och citron! Men hjälp av en Vegan Milker får du snabbt och enkelt fram en god juice där den kvarvarande massan kan användas till Tzatziki!

Ingredienser:
1 stor gurka
Saft från en citron
1 dl vatten (Valfritt, underlättar för mixern)

Gör såhär:
Skala gurkan och skär den i små bitar. Fyll behållaren med citronsaft och vatten (om du väljer att använda det). Lägg sedan i gurkbitarna i filtret (ta lite i taget så blir det lättare att mixa) och mixa till allt har blivit en mosat. Tryck ur vätskan med morteln och servera direkt!

Med gurk- och citronmassan som blir över kan du göra en Tzatziki! Här kommer receptet:
Massan från gurkan och citronen
2 dl grekisk yoghurt
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk mynta
Salt och peppar

Tzatziki på den överblivna gurkmassan.

Gör såhär:
Börja med att salta massan för att den ska släppa extra vätska och lägg i en sil. Under tiden blandar du yoghurt, olivolja, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Krama ur gurkmassan och lägg i den också. Låt såsen dra sig i kylen i någon timme innan du serverar den.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *