Rismjölk

Rismjölk är en populär plantbaserad mjölk som enkelt görs i en Vegan Milker. Rismjölken passar för gluten, nöt och laktosintoleranter.

Ingredienser
1 liter varmt vatten (ca 80 grader)
40 gram av okokt ris (exempelvis jasmin-, basmati- eller råris)
En nypa salt
Ev. valfri smaksättning (Ingefära, kanel, kardemumma m.m.)

Gör såhär:
Skölj av riset noggrant.
Häll hälften av det varma vattnet i behållaren och ris, eventuell smaksättning och salt i filtret. Mixa allt i 2 minuter och tillsätt sen resten av vattnet och mixa i 10 sekunder till.
Ta bort filtret och tryck ut vätskan med morteln. Häll i mjölken i en kastrull och värm på låg värme i 7-10 minuter. Rör ofta så det inte bränns vid.
Om du inte ska dricka mjölken direkt kan du förvara den i kylen så fort den svalnat.

Drycken är gjord i en Vegan Milker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *