Kanelcookies

Emma Ivane har tillsammans med Heirol skapat ett recept på härliga kanel-cookies. Med hjälp av pepparkaksformar kan de här kakorna få vilken form som helst. För vem har sagt att pepparkaksformar bara får används till jul?

Receptet och bilden är av Emma Ivane.

Ingredienser
100 g smör
1 äggula
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
En nypa salt
1 msk mjölk

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en skål. Vispa smör och socker med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt. Blanda då i äggulan och vispa noggrant ner den. Sikta när de torra ingredienserna i bunken och blanda i mjölken tills det är klumpfritt. Låt vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och stansa ut kakor med pepparkakformar för att skära ut kakorna. Återupprepa till degen är slut.

Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Kakorna är formade med Pepparkaksformar från Heirol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.