Banoffe Pie

Världens lättaste men också godaste paj! Emma Ivane har tillsammans med Heirol tagit fram receptet till deras 28 cm springform.

Receptet och bilderna är från Emma Ivane.

Ingredienser
Botten:
300 g digestivekex
50 g smör

Fyllning:
400 g karamelliserad mjölk
3 bananer
4 dl vispgrädde
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Ta fram en springform med 28 cm i diameter och täck den med bakplåtspapper. Krossa kexen och blanda med den smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten på formen. Sprid ut den karamelliserade mjölken på botten och låt den sätta sig i kylen i 15 minuter.

Skär upp bananerna och vispa under tiden grädden tillsammans med sockret. Lägg grädden i en spritspåse med valfri tyll.

Lägg upp kakan på ett serveringfat och lägg på bananerna på tårtan. Avsluta med att spritsa på grädden och ha dekorera med chokladkross.

Pajen är gjord i en Springform 28 cm från Heirol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *