Hallon- och Gräddtårta

En gräddig tårta som blir väldigt fräsch tack var de syrliga hallonen. Receptet är framtaget av Emma Ivane tillsammans med Heirol.

Receptet och bilden är av Emma Ivane.

Ingredienser
Botten
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
6 ägg
2 dl socker
3 dl mjölk (för att pensla tårtan)

Fyllning
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
500 g hallon

Frosting
4 dl vispgrädde
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Lila karamellfärg
Riven kokos

Emma Ivane

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 26 cm hög spring form med bakplåtspapper i botten. Smöra kanterna och sätt bakplåtspapper på kanterna också.

Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en skål. Vispa ägg och socker poröst, ca 5 minuter. Sikta i de torra ingredienser och blanda försiktigt med en slickepott. Häll smeten i springformen och sätt i ugnen i ca 45 minuter. Använd en sticka för att se om kakan är klar.

Låt kakan svalna innan du delar den i 3 lager. Smält den vita chokladen och vispa grädden. När grädden börjar bli fluffig har du i den smälta chokladen och vispar på hög hastighet. Pensla bottnarna med mjölk (för att få en saftigare tårta) och fyll sedan lagerna med chokladgrädden och hallon.

Vispa grädden till frostingen tillsammans med sockret och vaniljsockret. Färga en tredjedel av grädden med karamellfärg. Dekorera tårtan med hjälp av palettkniv, se bild för inspiration. Spritsa den färgade grädden på toppen och häll över lite kokos.

Tårtan är gjord i en Hög Springform 26 cm från Heirol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *