Donuts med salted caramel

Finns det något godare än en varm, nybakad munk? Detta recept är skapat av Heirol och görs lättast i deras Donut Bakform där du slipper hantera varm olja.

Ingredienser
Donuts:
1 ägg
1,5 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Glasyr:
1/2 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
50 g smör
1/2 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl florsocker
Flingsalt

Heirols Donut Bakform: https://hippiedeluxe.se/produkt/bakform-munkar-12-stycken/

Gör såhär:
Sätt ungen på 200 grader och pensla donutformen noga med smör.
Vispa ägget och tillsätt mjölken och rapsolja. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kanel, kardemumma, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt vätskan i den torra blandningen och blanda runt till det är klumpfritt.
Fyll formerna med smeten. Grädda i mittersta delen ugnen i cirka 6-8 minuter. Ta sen ut formen och låt svalna.

Glasyr:
Blanda grädde, farinsocker, smör och vaniljsocker i en kastrull. värm upp plattan till medium och låt kolan koka upp i en minut. Sikta över florsockret och vispa till en jämn smet. Doppa sedan ovansidan av munken i kolan och strö över flingsaltet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *