Sockerkaka med Pecannötter och Brynt Smör

Ett traditionellt recept på sockerkaka men med en mer nötig smak av både pecannötter och det brynt smör. Receptet är framtaget för Nordic Wares Heritage Loaf Pan.

Ingredienser
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
50 g smör
1,5 dl pecannötter, hackade

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och smöra formen. Bryn smöret och häll sedan i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg, socker och farinsocker poröst.
Blanda alla torra ingredienser sikta över ägg- och socker blandningen. Rör runt försiktigt tills det inte finns några klumpar. Rör sedan i smörmjölken.
I med de hackade pecannötterna och häll sedan upp smeten i formen. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka för att se om kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan den vänds ur formen.

Kakan är gjord i en Heritage Loaf Pan från Nordic Ware.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.