Världens lättaste men också godaste paj! Emma Ivane har tillsammans med Heirol tagit fram receptet till deras 28 cm springform.
Receptet och bilderna är från Emma Ivane.
Ingredienser
Botten:
300 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
400 g karamelliserad mjölk
3 bananer
4 dl vispgrädde
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Ta fram en springform med 28 cm i diameter och täck den med bakplåtspapper. Krossa kexen och blanda med den smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten på formen. Sprid ut den karamelliserade mjölken på botten och låt den sätta sig i kylen i 15 minuter.
Skär upp bananerna och vispa under tiden grädden tillsammans med sockret. Lägg grädden i en spritspåse med valfri tyll.
Lägg upp kakan på ett serveringfat och lägg på bananerna på tårtan. Avsluta med att spritsa på grädden och ha dekorera med chokladkross.
Pajen är gjord i en Springform 28 cm från Heirol.