Mandelkaka


En saftig kaka med smaker av mandel och vanilj

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 55 minuter

8-10 portioner

Ingredienser:
2.5 dl strösocker
2 ägg
1 tesked mandelextrakt
1.2 dl mjölk
0.8 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
½ tesked salt
1.2 dl smält smör

Glasyr:
2.5 dl florsocker
2-2.5 matsked mjölk
1/2 tesked mandelextrakt
½ tesked vaniljextrakt

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj formen noggrant, du kan även pudra på vetemjöl. Vispa ihop socker, ägg och mandelextrakt med en stavmixer på låg hastighet. Blanda i mjöl och rapsoljan. Blanda även i mjöl, bakpulver och salt. Mixa tills det är väl blandat. Blanda till sist i smöret. Häll i smeten i formen, fyll den till ca 3/4. Skaka formen med smeten försiktigt för att få bort luftbubblor. Sätt in i ugnen i 55-60 minuter, testa gärna om kakan är klar med en teststicka. Låt den vila ca 10 minuter innan du försiktigt tar ut den ur formen. Mixa alla ingredienser till glasyren och häll det över kakan då den är kyld och redo att serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *