Chokladkaka med blodapelsin-glasyr

En färgsprakande kaka med smaker av blodapelsin. Receptet är framtaget för Nordic Wares Brilliance Bundt Pan

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

6-8 portioner

Ingredienser:
3.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tesked bakpulver
1 tesked bikarbonat
1 tesked salt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 dl olivolja
3 ägg
0.5 dl saft från blodapelsin
2 matskedar zest från blodapelsin
2 tesked vaniljextrakt
1 dl mjölk

Glasyr:
3.5 dl florsocker
3 matskedar saft från blodapelsin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa socker och olivolja tills det blir fluffigt. Vispa i ett ägg åt gången, häll sedan i apelsinsaften, zesten och vaniljextrakt. Blanda samman allt och häll i formen, skaka den försiktigt för att få bort luftbubblorna. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Medan kakan svalnar, blanda ihop glasyren och häll den på kakan.

Kakan är gjord i
Brilliance Bundt Pan från Nordic Ware

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.