Banankakor

Saftiga små kakor med smak av banan. Receptet är framtaget för Nordic Wares Brilliance Bundtlette Pan.

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter

6 portioner

Ingredienser:
3.5 dl vetemjöl
1 tesked bikarbonat
0.5 tesked kanel
0.5 tesked salt
0.5 dl naturell yoghurt
2.5 dl mogna, mosade bananer
0.5 dl smält smör
1 dl strösocker
0.5 dl farinsocker
1 ägg
1 matsked vaniljextrakt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Vispa ihop vetemjöl, bikarbonat, kanel och salt. I en annan skål, blanda samman yoghurt och mosad banan. Ställ åt sidan och blanda sedan ihop smör och socker, addera ägg och vaniljextraktet. Blanda ihop allt och häll i formen. Skaka den försiktigt för att få bort luftbubblorna. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna innan du försiktigt tar ut kakan ur formen.

Kakorna är gjorda i Brilliance Bundtlette Pan från Nordic Ware.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.