Chokladkaka med espressosmak

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 50 minuter

10-12 portioner

Ingredienser:
2.5 dl bryggt espresso
3.5 dl smör
2 dl kakao
4.5 dl strösocker
2 teskedar vaniljextrakt
4 ägg
2 dl naturell yoghurt
7 dl vetemjöl
1.5 tesked bakpulver
3/4 tesked salt

Chokladglasyr:
1.5 dl hackad choklad efter tycke
1 dl vispgrädde

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Smält smöret i en kastrull tillsammans med kaffe och kakao. Blanda i sockret och ställ åt sidan för att svalna. Blanda ihop vaniljextraktet, ägg och yoghurten. I en annan skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda ihop allt och häll i formen. Skaka försiktigt för att få bort luftbubblor.

Sätt in i ugnen i 50-55 minuter. Under tiden kakan är i ugnen, börja med glasyren: hetta upp grädden tills den börjar bubbla och häll den sedan över den hackade chokladen, låt den sätta sig i 5 minuter och häll den sedan över kakan.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *