Bröd med smak av ost och öl

Detta ostiga bröd i form av en läktare är det perfekta snackset till fotbollskvällen. Njut av det som det är eller fyll mitten av brödet med andra snacks som ett kul sätt att servera på. Receptet är framtaget för Nordic Wares Stadium Bundt Pan

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
14-16 portioner

Ingredienser:
8 dl vetemjöl
1.5 tesked bakpulver
0.5 tesked salt
0.5 tesked lökpulver (alternativt 1 krossad vitlöksklyfta)
1 matsked strösocker
1.5 tesked svartpeppar
1.5 dl riven cheddarost
3 ägg
0.5 dl olivolja eller annan olja
1 dl mjölk
0.5-3.5 dl öl av tycke

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Blanda samman alla torra ingredienser samt osten tills allt är väl blandat. Mixa ihop ägg, olja och mjölk. Häll i de torra ingredienserna. Addera lite öl i taget, blanda inte för mycket då det kommer att skumma.

Häll i smeten i formen, upp till ca ¾. Skaka formen försiktigt för att få bort luftbubblor. Sätt in i ugnen cirka 35-40 minuter. Låt stå i 10 minuter innan du försiktigt tar ut den ur formen.Brödet är gjort i Stadium Bundt Pan från Nordic Ware

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *