Bläckfiskformad kanelkaka

Baka denna kaka med smaker av kanel i form av en bläckfisk, en garanterad favorit hos barnen! Receptet är framtaget för Nordic Wares
Octopus Cake Pan

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 65 minuter 10-12 portioner

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
1.5 tesked bakpulver
1 tesked salt
2.5 tesked kanel
2.5 dl mjölk
2.5 tesked vaniljextrakt
2.5 dl osaltat smör (rumstempererat)
4 dl strösocker
4 ägg

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 160 grader. Smöra formen noggrant. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel. I en annan skål, rör samman mjölk och vaniljextraktet. Rör samman smör och socker cirka 5 minuter tills det blir fluffigt. Addera ett ägg i taget tills allt är väl blandat.

Blanda ihop mjölblandningen och mjölkblandningen tillsammans med smör-socker-ägg-smeten. Häll i allt i formen och skaka försiktigt så att luftbubblorna försvinner. Sätt in i ugnen cirka 65-75 minuter, testa gärna så att kakan är klar med en teststicka. Låt kakan vila i 10 minuter innan du försiktigt tar ut den ur formen.

Kakan är gjord i Octopus Cake Pan från Nordic Ware

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *