Brioche-bröd

Förberedelse: 5 timmar
Tillagningstid: 30 minuter

20 portioner (2 stycken bröd)

Ingredienser:
0.8 dl vatten
1 paket torrjäst
5.5 dl
10 dl vetemjöl
1 dl socker
2 teskedar salt
6 ägg
2.5 dl osaltat smör
1 matsked lökspulver
1 matsked vitlökspulver
1 matsked vallmofrön
1 matsked sesamfrön
1 tesked grovkornigt salt
1 tesked grovkornigt svartpeppar

1 ägg
1 matsked vatten

Gör såhär:
Blanda samman jäst och varmt vatten. Ställ åt sidan i 10 minuter. Rör samman mjöl, salt och socker i en köksassistent. Addera ett ägg i taget och blanda ihop. Häll i jäst-smeten och blanda i ytterligare 10 minuter. Blanda i lite smör åt gången. Kör i 10 minuter tills degen är väl blandad.

Häll degen i en oljad form och låt den jäsa under bakduk till sin dubbla storlek i ca 3 timmar. Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda för att få bort luftbubblor. Lägg den återigen i den oljade formen och låt stå plastad över natten. Smöra 2 formar och ställ åt sidan. Lägg ut degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Lägg dem i formarna. Låt bröden jäsa igen på ett varmt ställe i ca 2 till 3 timmar. Ställ ugnen på 175 grader. Blanda samman kryddorna och ställ åt sidan. Vispa ägg och vatten. Pensla på börden och ställ in i ugnen i 30-35 minuter tills dem är gyllenbruna.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *