Persika-och mandelkaka

En ljuvlig mandelkaka toppad med färska persikor, hallon, mandel och honung. En perfekt sommarkaka!

Förberedelse: 15 minuter
Tillagningstid: 45 minuter 9-16 portioner

Ingredienser:
6 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
0.5 tesked salt
175 gram marsipan
2.5 dl osaltat smör, rumstempererat
2.5 dl strösocker
3 ägg
2 teskedar vaniljextrakt
2.5 dl mjölk
1 dl hackade mandlar
3 skivade persikor
1 förpackning färska hallon
1 matsked honung

Gör såhär:
Ställ ugnen på 175 grader. Smöra formen. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Knåda marsipanen så den blir mjuk. Mixa sedan marsipan, smör och socker. Addera ett ägg i taget tills det är en slät smet. Häll i vaniljextraktet. Häll sedan i lite i taget av mjölmixen och mjölken.

Häll i smeten i formen och toppa med hackade mandlar, persikoskivor och hallon. Sätt in i ugnen i 45-55 minuter. Servera varm eller rumstempererad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.