En perfekt blandning med två goda smaker, choklad och pepparkaka i en kaka! Receptet är anpassat för att göras i Nordic Ware’s klassiska Bundtformar.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
1 tsk mald ingefärskrydda
1 tsk kanel
0,25 tsk kryddnejlika
0,5 tsk salt
0,5 msk espressopulver
0,75 tsk bakpulver
2,5 dl farinsocker
1,25 dl rumstempererat smör
1,25 dl rapsolja
3 ägg
1,25 dl melass
1 tsk riven ingefära
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra Bundt-formen noggrant.
Blanda mjöl, kakao, kryddor, salt, espressopulver, bakpulver i en bunke och sätt undan. Vispa sedan socker, smör och olja tills det blir fluffigt, ca 3 minuter. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa noggrant. Tillsätt melass och den färska ingefäran. Sikta i de torra ingredienserna och rör till smeten blir klumpfri.
Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 50-55 minuter. Använd en sticka för att se om kakan är klar. Låt kakan vila i 10 minuter innan du vänder ut den.
Kakan är gjord i en Pine Forest Bundt