Ravioli med Pumpa och Brynt Smör

Briljera i köket med en hemmagjord ravioli med pumpa och brynt smör. Raviolin görs enkelt med pastamaskin och ravioliform från Marcato.

Ingredienser
300 gram färsk pasta
250 gram av valfri pumpa (exempelvis butternut)
30 gram amaretti (italiensk småkaka)
100 gram smör
100 gram riven parmesanost
1 kvist rosmarin
2 st schalottenlökar, hackade
Olivolja
Muskotnöt (gärna nymald)
Salt och svarpeppar

Sås:
80 gram smör
60 gram riven parmesanost
40 gram hasselnötter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka löken och skär pumpan i mindre bitar, ta bort skal och kärnor. Ta fram plåt och täck med bakplåtspapper och lägg på pumpan. Sprinkla över schalottenlök, rosmarin, salt, peppar och en riklig mängd olivolja. Baka i ugnen i 40 minuter, pumpan ska bli mjuk.

Ta ut pumpan från ugnen och mixa pumpa. Blanda den mixade pumpan med parmesan, smulad amaretti, smör, salt, peppar och en nypa muskotnöt. Låt pumpasmeten svalna och vila i kylen.

Rulla ut pastadegen med en pastamaskin från Marcato. Mjöla en ravioliform och lägg försiktigt på ett pastalager. Fyll varje behållare med ca 1 tsk av pumpafyllning. Lägg på ett till lager med pasta och kavla över formen för att skära raviolin i bitar. Lägg bitarna på en tallrik och upprepa tills pastan och fyllningen är slut.

Koka pastan i saltat vatten i 4 minuter. Lägg upp på tallrik och ha på hackade hasselnötter och parmesanost. Bryn smöret och häll över pastan, servera direkt.

Pastan är kavlad i en Atlas 150 Pastamaskin från Marcato.

Raviolin är gjord i Ravioliplåt från Marcato.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *