Dubbel Chokladkaka

Det bästa av två världar: en chokladig kaka som toppas med vit choklad. Receptet är framtaget av Emma Ivane tillsammans med Heirol och är anpassat för Heirols bakformar i gjutet aluminium.

Recept och bilder är av Emma Ivane.

Emma Ivane

Ingredienser
6 dl vetemjöl
4,5 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
300 g smör
4 ägg
3,5 dl mjölk

100 g vitchoklad
0,5 rapsolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla bakformen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och blanda med ägg och mjölk. Sikta i de torra ingredienserna och rör runt ordentligt. Häll upp smeten i formen och sätt in längst ner i ugnen i ca 1 timme. Använd en sticka för att se om kakan är klar.

Smält den vita chokladen i mikron eller över vattenbad. Tillsätt oljan och blanda väl. Dekorera kakan med den vita chokladen.

Tips: du kan även ha hackade vita chokladbitar i smeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *