Salted Caramel Cake

En perfekt blandning mellan söt och salt. Receptet är framtaget av Emma Ivane tillsammans med Heirol och receptet är anpassat för Heirols bakformar i gjuten i aluminium.

Recept och bilder är av Emma Ivane.

Emma Ivane

Ingredienser
6 dl vetemjöl
4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
300 g smör
4 ägg
2 dl mjölk

1 dl färdig dulce de leche
Flingsalt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla bakformen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smör och blanda med mjölk och ägg och sikta i de torra ingredienserna. Häll upp i bakformen och baka längst ner i ugnen i ca 1 timme.
Dekorera kakan med den kondenserade karamellen och flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *