En sockerkaka som är perfekt att göra när du har jordgubbar som börjar bli övermogna. Kakan är gjord i Nordic Wares Crown Bundt Pan.
Bakalite.se har tagit fram receptet och tagit de fina bilderna. Kika in på http://www.bakalite.se/ eller på @bakalite.se på Instagram för att se fler härliga recept.
Ingredienser
2 st ägg
3 dl socker
½ tsk vaniljpulver
200 g smör
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
4 dl jordgubbar
Smör och mjöl till formen.
Kokos och Socker till botten
Ev Florsocker
Gör såhär:
Vispa ägg, socker och vanilj fluffigt. Smält smöret och blanda ned mjölken och tillsätt äggvispet. Rör samman mjöl, kokos och bakpulver och vispa snabbt ihop.
Häll upp lite av smeten i formen, så att det täcker botten. Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg hälften ovanpå smeten. Knacka ner smeten genom att slå formen i bordet ett par gånger. Lägg ytterligare ett lager jordgubbar och häll över resten av smeten. Strö ett lager kokosflingor och lite socker ovanpå.
Grädda i ca 30-35 min i nedre delen av ugnen, 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på kakan efter halva tiden så att ytan inte blir för mörk. Känn med sticka om kakan är klar. Låt vila 10 minuter innan du vänder ut kakan ut formen.
Kakan är gjord i en Crown Bundt Pan från Nordic Ware.