Ett traditionellt recept på sockerkaka men med en mer nötig smak av både pecannötter och det brynt smör. Receptet är framtaget för Nordic Wares Heritage Loaf Pan.
Ingredienser
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
50 g smör
1,5 dl pecannötter, hackade
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och smöra formen. Bryn smöret och häll sedan i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg, socker och farinsocker poröst.
Blanda alla torra ingredienser sikta över ägg- och socker blandningen. Rör runt försiktigt tills det inte finns några klumpar. Rör sedan i smörmjölken.
I med de hackade pecannötterna och häll sedan upp smeten i formen. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka för att se om kakan är klar.
Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan den vänds ur formen.
Kakan är gjord i en Heritage Loaf Pan från Nordic Ware.