En mjuk kaka med bitar av chokladen Mars! Receptet är framtaget av Emma Ivane tillsammans med Heirol och anpassat för Heirols bakformar i gjuten aluminum.
Recept och bilder är av Emma Ivane.
Ingredienser
7,5 dl vetemjöl
4,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 ägg
400 g naturell yoghurt
300 g smör
4 hackade Mars-chokladkakor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla bakformen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och blanda med ägg och yoghurt. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och lägg i marsbitarna och blanda väl.
Häll smeten i bakformen och baka längst ner i ugnen i ca 1 timme. Använda en sticka för att se om kakan är klar.
Låt kakan svalna och dekorera med florsocker.