Choklad- och Mintkaka

En mjuk kaka med smak av choklad och mint. Receptet är framtaget av Emma Ivane tillsammans med Heirol och är anpassat för Heirols bakformar i gjuten i aluminium.

Recept och bilder är av Emma Ivane.

Emma Ivane

Ingredienser
7 dl vetemjöl
4 dl socker
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
4 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl kallt kaffe
350 g smör
2 krossade mintchoklad-godis av valfri sort, exempelvis After Eight eller Marianne

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, Smöra och mjöla bakformen noggrant. Blanda alla torra ingredienser. I en annan skål blander du ägg, mjölk, kaffe och smält smör. Sikta sedan i de torra ingredienserna och blanda i det krossade godiset.
Häll smeten i formen och baka längst ner i ugnen i 70 minuter.
Dekorera med florsocker och servera med grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *