Ett mandel- och pecansmör framtaget av Maggies Skafferi. Perfekt på en brödbit eller att bara äta som den är. Receptet är framtaget för en Blendtec.
Maggies Skafferi har tagit fram receptet och tagit de fina bilderna. Kika in på https://maggiesskafferi.blogg.se för att se fler veganska recept.
Ingredienser
400 g mandlar, skalade eller oskalade
200 g pecannötter
0,75 dl solrosolja
1/2 tsk vaniljpulver eller annat sötningsmedel
1/2 tsk flingsalt
Gör såhär:
Hacka nötterna grovt. Lägg nötterna i behållaren och ha i resten av ingredienserna.
Mixa samman allt genom att använda pulsfunktionen. Du kan behöva peta ned nötmassan ett par gånger under mixandet, det gör du med en slickepott.
När smöret är klart, häll upp det i en väl rengjord och torr glasburk. Ät antingen som det är eller servera på en brödbit tillsammans med marmelad.
Nötsmöret är mixat i en Blender från Blendtec.