Ellinors Pasta Rossini

En något hälsosammare pasta som är framtagen av Ellinor Hök till en Marcato Atlas 150. Perfekt fredagsmiddag som går smidigt att laga!

@ellinorhok har tagit fram receptet, kika in på hennes profil på Instagram eller under hashtaggen #ellinorsrecept för mer hälsosamma recept: https://www.instagram.com/ellinorhok/

Ingredienser

Pasta

2,5 dl durumvetemjöl

2,5 dl sojamjöl

1 nypa salt

2 hela ägg + 2 äggulor

1 msk vatten

1 msk olivolja

Rossini

Smör

Scharlottenlök, hackad

Vitlök, hackad

Oxfilé, strimlad

Färsk timjan, hackad

Konjak, några msk

Kalvfond

Grädde

Sambal Oelek

Champangevinäger

Tryffelolja

Parmesan, riven

Bladspenat, en näve

Salt och peppar

Gör såhär:

Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna till pastan. Knåda sedan ihop detta med äggen, olivoljan och vattnet tills du får en smidig deg.

Låt stå i kylen i minst en halvtimme.

Påbörja under tiden såsen. Bryn schalottenlök och vitlök i smöret till det bli mjukt och ta ur stekpannan. Lägg i den strimlade oxfilén i samma stekpanna och ge en stekyta. Häll tillbaka den brynta löken och vitlöken.

Blanda i timjan, konjak och kalvfond i stekpanna. Tillsätt grädde, Sambal Oelek, champangevinäger och tryffelolja efter smak. Avsluta med att ha i parmesanen, en näve bladspenat och smaka av med salt och peppar.

Lägg i pastan i kokande, saltat vatten och koka i ca 1 minut så den blir lagom al dente. Häll av pastan och blanda med såsen. Servera med ett gott vin och njut!

Pastan är gjord i en Atlas 150 Pastamaskin från Marcato.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *