Solroskakor

Solroskakor

Vackra och goda solroskakor som går enkelt att svänga ihop! Receptet är framtaget för Nordic Wares Sunflower Cakelet Pan

Förberedelse: 1 timme
Tillagningstid: 15 minuter

6 portioner

Ingredienser:
0.5 dl mjölk
0.5 dl vatten
2 matskedar smör
2 matskedar honung
1 ägg
1 dl fullkornsvetemjöl
2 dl vetemjöl
1 paket (2.5 tesked) torrjäst
1 matsked solrosfrön

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Värm mjölk, vatten, smör och honung tills allt smält. Mixa smeten med ägg. Blanda alla torra ingredienser separat. Mixa sedan samman allt. Häll solrosfrön i mitten av varje liten form. Dela degen i 6 delar och tryck ut varje del i formen. Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter eller tills degen är gyllenbrun. Låt svalna i 10 minuter innan du försiktigt tar ut dina solroskakor ur formen.

Vackra och goda solroskakor som går enkelt att svänga ihop! Receptet är framtaget för Nordic Wares Sunflower Cakelet Pan
Kakan är gjord i en Sunflower Cakelet Pan från Nordic Ware.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.