Vackra och goda solroskakor som går enkelt att svänga ihop! Receptet är framtaget för Nordic Wares Sunflower Cakelet Pan
Förberedelse: 1 timme
Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Ingredienser:
0.5 dl mjölk
0.5 dl vatten
2 matskedar smör
2 matskedar honung
1 ägg
1 dl fullkornsvetemjöl
2 dl vetemjöl
1 paket (2.5 tesked) torrjäst
1 matsked solrosfrön
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Värm mjölk, vatten, smör och honung tills allt smält. Mixa smeten med ägg. Blanda alla torra ingredienser separat. Mixa sedan samman allt. Häll solrosfrön i mitten av varje liten form. Dela degen i 6 delar och tryck ut varje del i formen. Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter eller tills degen är gyllenbrun. Låt svalna i 10 minuter innan du försiktigt tar ut dina solroskakor ur formen.