Grundrecept på Nötmjölk

Mandel, Hasselnöt, Jordnöt, Tigernöt/Jordmandel, Kokos, Pistage, Valnöt, Kastanj, Sacha Inchi, Cashewnöt kan alla avnändas i dethär grundreceptet på nötmjölk som görs i en Vegan Milker.

Grundrecept
1 liter vatten i rumstemperatur (om du gör kokosmjölk ska det vattnet vara 80 grader)
100-150 g nötter, hela, hackade eller malda
1 nypa salt

Gör såhär:
Om nötterna är hela, blötlägg i 8 timmar.
Fyll behållaren med 1 liter vatten. Placera filtret i behållaren och lägg i nötterna och saltet. Mixa med stavmixer i 1-2 minuter och låt stå och dra sig i 5 minuter.
Ta bort filtret och rör runt så att all mjölk silas ner i behållaren. Tryck ut det sista med morteln.
Låt nötmjölken stå i kylen i två timmar för att höja smaken.

Nötmjölken kan varieras med flera olika smaksättningar. Exempelvis kanel, citronskal, dadlar, ingefära, apelsin, vanilj, jordgubbar, banan m.m.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *