Mjuka chokladkakor somm toppas med en kaffeglasyr. Receptet är framtaget av Emma Ivane tillsammans med Heirol och är anpassat för Heirols bakform med 12 portionsformar.
Recept och bilder är av Emma Ivane.
Ingredienser
Kaka
1 ägg
1 dl mjölk
1,5 dl rapsolja
3 dl mjöl
2 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
Glasyr
50 g smält smör
0,5 dl kaffe
4 dl florsocker
0,25 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla bakformen.
Blanda ägg, mjölk och olja i en skål. Blanda sedan alla torra ingredienser för sig och sikta i den andra skålen. Fördela smeten i plåten och baka i mitten av ugnen i 25 minuter.
Blanda alla ingredienser till glasyren och häll sedan över det på de svala kakorna och servera.
Kakorna i gjorda i Muffinsplåt med blommönster från Heirol.