Har du övermogna bananer? I stället för att slänga det kan du baka ett supergott bananbröd! Receptet är från Emma Ivane tillsammans med Heirol.
Recept och bilder är av Emma Ivane.
Ingredienserna
Bröd
4,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 nypa salt
3 stora bananer
175 g smält smör
2 dl mjölk
Kolasås
1 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
1 nypa salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Bröa och mjöla brödformen. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Mixa bananerna, mjölk och det smälta smöret. Sikta i de torra ingredienserna och blanda. Häll smeten i formen och baka i ugnen i 50 minuter.
Under tiden gör du kolasåsen i en liten kastrull. Koka i ca 7 minuter och och låt svalna. Dekorera brödet med kolasåsen och ät!
Brödet är gjort i en Brödform från Heirol.