Lättlagade och goda vegetariska biffar! Receptet är framtaget av Heirol’s Christina Moborg och steks på bilden i en SteelSafe stekpanna.
Ingredienser
2 stora zucchinis
1 hackad lök
1 krossad vitlöksklyfta
1 liten bunt med persilja, mynta eller dill, hackat
4 msk parmesanost
1 msk sumak
Rivet skal från en citron
4 lätt vispade ägg
2 dl mjöl
4 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör såhär:
Riv zucchinin grovt och krama ur vätskan med händerna. Lägg i en bunke och blanda i lök, vitlök, örter, parmesan, sumak och citronskal. Blanda sedan i äggen och mjölet och rör tills de inte är några mjölklumpar.
Smaksätt med salt och peppar.
Hetta upp oljan i en Steelsafe Stekpanna och klicka sedan på smeten i pannan. Stek i 2-3 minuter på varje sida. De ska få en fin gyllenbrun färg.
Servera med valfritt tillbehör!
Biffarna är steka i en Steelsafe Stekpanna från Heirol.