Christinas Citronpasta

En enkel men otroligt god pasta gjord av Heirol’s Christina Moborg. Allra godast blir den med en hemgjord pasta i en pastamaskin från Marcato.

Ingredienser
1 dl olivolja
50 g smör
1 citron, rivet skal
2 msk konjak
2,5 dl grädde
2 msk citronsaft
2 dl parmesanost, riven
Salt och pappar
Persilja, hackad
Färsk Pasta (se pastarecept här: https://hippiedeluxe.se/2019/10/09/hemgjord-pasta/ )

Att använda en djup stekpanna är att rekommendera. Heriol’s SteelSafe Pro funkar alldeles utmärkt till det.

Gör såhär:
Smält smöret tillsammans med olivoljan i en stekpanna. Tillsätt citronskalet och rör runt i någon minut innan du häller i konjak, citronsaft och grädde. Krydda med salt och peppar tills du tycker det smakar bra.
Låt såsen sjuda, men den ska inte koka.


Till sist häller du i hälften av den rivna parmesanen och låter det smälta. Blanda sedan såsen med den kokade pastan, det gör inget om kokvattnet från pastan kommer med eftersom att pastan drar åt sig vätska.
Toppa pastan med resterande parmesan och persilja.

Pastan är gjord i Steelsafe Wokpanna från Heirol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.