Baka Lite’s Banan- och Kaffekaka med valnötter

Banan, kaffe och valnötter – tre smaker som går väldigt bra ihop. Bakalite.se har tagit fram ett härligt bakverk som blir extra fin i en Magnolia Bundt Pan.

Bakalite.se har tagit fram receptet och tagit de fina bilderna. Kika in på http://www.bakalite.se/ eller på @bakalite.se på Instagram för att se fler härliga recept.

Ingredienser

3 st ägg
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
150 g smör eller margarin
½ dl kaffe, starkt
3 st bananer
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g valnötter

Glasyr:
50 g smör eller margarin
2½ msk kaffe, starkt
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3-4 dl florsocker

bakalite.se

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en sockerkaksform.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med kaffet.
4. Dela bananerna i mindre bitar och tillsätt smeten tillsammans med kaffesmöret.
5. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver, rör ned i smeten.
6. Grovhacka nötterna och vänd ner hälften i smeten.
7. Häll i smeten i formen, knacka formen mot bordet så att smeten fördelas jämnt.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kakan stannat.
9. Låt svalna något i formen innan du vänder upp den på ett fat.
10. Gör glasyren genom att smälta smöret och blanda det med kaffe. Vispa ihop alla ingredienser tills du har en slät glasyr. Tillsätt mer kaffe alt socker om den blir för lös/hård.
11. Häll glasyren över kakan och toppa med resten av nötterna.

Kakan är gjord i Magnolia Bundt Cake från Nordic Ware.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *