En Mazarinbundt, kan det bli bättre? Bakalite.se delar med sig av sin mammas recept på Mazarinkaka i en Brilliance Bundt Form.
Bakalite.se har tagit fram receptet och tagit de fina bilderna. Kika in på http://www.bakalite.se/ eller på @bakalite.se på Instagram för att se fler härliga recept.
Ingredienser
200 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 st ägg
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1½ dl mandelmjöl, alt 25 malda sötmandlar
5 st bittermandlar, alt motsvarande mängd essens
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form.
Vispa mjukt smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och mjölk och vispa slätt. Riv bittermandeln fint och blanda med mjöl och bakpulver. Häll ner mjölblandningen under omrörning och häll sedan ner smeten i formen. Knacka den mot bordet så att smeten fördelas jämnt i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter. Täck med ett bakplåtspapper eller folie och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills kakan stannat. Vänd upp på ett fat efter 10 minuter och låt svalna helt under formen.
Vispa snabbt ihop florsocker och vatten till glasyren och häll över den kalla kakan.
Kakan är gjord i en Brillance Bundt Pan från Nordic Ware.