Äppelpaj i portionsform

Med hjälp av Heirol’s Blini Pannor kan du göra perfekta små portionsformade äppelpajer att bjuda dina gäster på. Receptet är framtaget av Heirol för Blinipannan.

2 portionspajer
Ingredienser
1 smördegsark
2 msk råsocker
2-3 äpplen
Smör
Citronsaft
Ägg

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 220 grader. Smörj blinipannan med smör. Skär smördegen efter pannan storlek och spara resten av degen för dekoration.

Lägg smördegen i pannan så att den täcker hela ytan.

Kärna ur äpplena och klyfta dem. Lägg de omlott på smördegen. Ha på lite råsocker, lite citronsaft och hyvla lite smör över äpplena.

Skär remsor av den överblivna smördegen och lägg på fint på toppen. Pensla med ägget.

Sätt in pajerna i ugnen och baka till smördegen blivit vackert brun och frasig. Låt svalna något, pudra på florsocker och servera med vaniljglass,

Äppelpajen är gjord i en Blinistekpanna från Heirol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *