Morotskakor med farinsocker

Baka dessa delikata morotskakor, enkla, goda och roliga!

Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 12 minuter

32 portioner

Ingredienser:
3.5 dl finrivna morötter
2 matskedar vatten
2.5 dl farinsocker
100 gram smör
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
3/4 tesked bakpulver
0.5 tesked kanel
1 kryddmått salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Micra morötter och vatten tillsammans i en skål tills morötterna är mjuka. Använd sedan en gaffel för att lätt mosa dem. Använd en stavmixer för att mixa samman farinsockret, smör och ägg tills allt är väl blandat. Sikta i vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Häll i morötterna och blanda till en smet, häll i formen.

Sätt in i ugnen i 12-15 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem svalna innan du försiktigt tar ut dem ur formen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *