En underbar sockerkaka med smaker av kanel, passar extra bra i juletider! Receptet är framtaget för Nordic Wares Santa’s Sleigh Loaf Pan
Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
6-8 portioner
Ingredienser:
Swirl:
2 matskedar farinsocker
2 teskedar strösocker
0.5 tesked kanel
Sockerkaka:
2.5 dl vetemjöl
0.5 tesked bikarbonat
1 kryddmått salt
100 gram rumstempererat smör
2.5 dl strösocker
1 dl gräddfil
2 ägg
0.5 tesked vaniljsocker
1 dl mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Blanda ihop ingredienserna till swirlen och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt, mixa sedan i gräddfilen. Addera ett ägg i taget och häll sedan i vaniljsockret. Blanda sedan ihop allt förutom swirlen.
Häll sedan i ungefär 1/3 av smeten i formen, häll sedan på lite av swirlen och fortsätt varva smet och swirl tills allt är slut. Skaka sedan formen försiktigt för att ta bort luftbubblorna. Sätt in i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna innan du försiktigt tar ut den ur formen.