Finns det något godare än en Cheesecake? Som tur är, är det väldigt enkelt att baka det också! Receptet är framtaget av PME och dekorationerna är från PME.
Ingredienser
Botten:
12 st digestivekex
60 g smör
Fyllning:
70 g socker
4,25 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
115 g mascarponeost
1 msk citronjuice
Dekoration:
Kola
1 dl grädde
Kaffebönor med chokladöverdrag (PME)
Fudgebitar (PME)
Guldiga Honeycomb Nuggets (PME)
Gör såhär:
Använd springform eller täck formen med plastfolie.
Börja med bottnen där du krossar digestivekexen i en plastpåse. Häll på det smälta smöret och blanda. Tryck ut i botten på formen och ställ in i kylskåp i 20 minuter.
Under tiden gör du fyllningen. Vispa grädde, socker och vaniljsocker tills det tjocknar. Blanda citronjuicen med Mascarponen och blanda sedan in 1/4 av grädden. Blanda väl och tillsätt resten av grädden.
Häll över fyllningen i formen och platta till. Placera i frysen i minst 2 timmar.
För att göra kolasåsen värmer du kolan med grädden och rör till det blir en slät sås.
Vid servering tar du ut kakan ur frysen, tar bort kanterna eller lyfter upp kakan i plastfolien. Dekorera med strössel från PME och kolasåsen.