Ett klassiskt recept på sockerkaka fast med en tvist av kanelbullar och brynt smör. Receptet är framtaget för Nordic Ware’s Bundt-formar.
Ingredienser
150 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
4 ägg
4,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Kanelblandning
0,5 dl socker
0,25 dl farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj din form noggrant med smör.
Bryn smöret i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa ägg och strö- och farinsocker pösigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd samman till en jämn smet.
Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop.
Blanda ihop alla ingredienserna till kanelfyllningen i en skål.
Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av kanelfyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och avsluta med att hälla över det sista av smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt svalna i 10 minuter innan du vänder upp kakan på ett fat.
Kakan är gjord i en Bavaria Bundt Pan från Nordic Ware.