Kanelbullekaka med brynt smör

Ett klassiskt recept på sockerkaka fast med en tvist av kanelbullar och brynt smör. Receptet är framtaget för Nordic Ware’s Bundt-formar.

Ingredienser

150 g smör

1,5 dl mjölk

1,5 dl socker

1,5 dl farinsocker

4 ägg

4,5 dl mjöl 

3 tsk bakpulver 

3 tsk vaniljsocker 

1 nypa salt

Kanelblandning

  0,5 dl socker 

0,25 dl farinsocker 

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj din form noggrant med smör.

Bryn smöret i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.

Vispa ägg och strö- och farinsocker pösigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd samman till en jämn smet.

Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop.

Blanda ihop alla ingredienserna till kanelfyllningen i en skål.

Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av kanelfyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och avsluta med att hälla över det sista av smeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt svalna i 10 minuter innan du vänder upp kakan på ett fat.

Kakan är gjord i en Bavaria Bundt Pan från Nordic Ware.