Sedan Excalibur startade 1973 har deras enda fokus varit att torka mat. Detta gör att deras mattorkar är världsledande vid torkning av mat, både för användning  kommersiellt och hemma i köket. 
 
Excalibur mattorkar är högkvalitativa torkar med bra kapacitet tack vare fläkten som är placerad baktill i torken.  Detta gör att luftcirkulationen sprids jämnt och att mat som torkas får bra resultat.Temperaturen i torkarna kan justeras från 35 upp till 74 grader. Modellerna med fem, nio och tio brickor har även timer som gör att torken stänger av sig själv efter önskad tid.


Excalibur kan användas till så mycket mer än svamp och frukt. Prova exempelvis att göra maränger, raw chocolate chip cookies, fruktläder eller beef jerky. Tack vare den stabila temperaturen och goda luftcirkulationen är Excalibur det självklara valet för dig som vill kunna använda din tork även i matlagningen.

Ett tips är att torka frukt på 55-60 grader i 10-18 timmar beroende på sort och tjocklek på skivorna. Den torkade frukten kan därefter mixas i en blender till ett fint pulver att strö på yoghurten eller använda i mat och bakning.